STIFT ENGELSZELL - INFORMAȚII SPECIFICE

Călugării trapiști de la Stift Engelszell duc o viață contemplativă şi ascetică strictă, rugăciunea (de șase ori pe zi), lectura și munca determinându-le ritmul zilnic. Prin munca fizică, ei nu numai că sunt solidari cu oamenii obișnuiți, care îşi câștigă la fel existența, dar capătă şi un echilibru necesar în viața spirituală.

 

 

Producător: Trappistenstift Engelszell

 

Adresa: Stiftstraße 6, A-4090 Engelhartszell (Österreich)

 

Web-site: www.stift-engelszell.at

 

 

Program abație (clostrium): zilnic, 9-17

 

Program shop/braserie: ...

Tipuri de bere STIFT ENGELSZELL și caracteristici:

 

 

Nr. crt.

Denumire

Alcool

Culoare

Amăreală

Caracteristici

Culoarea capacului

Temperatura de consum

Alte comentarii

1.

GREGORIUS

ABV

9,7-10,5%

 

(E.P. = 19,3-22,5° Plato)

 

EBC ...

 

EBU/IBU 30/30

Brună. Quadrupel.

Strălucește în pahar într-un castaniu întunecat puternic. Arome de plante acoperite cu note de fructe coapte. Gust puternic de malț, caracterizat prin cafea și arome prăjite. Mierea locală și drojdia de vin alsaciană combină un joc minunat de dulce și acid. Aromele ușor amare de ciocolată însoțesc nota finală caldă a acestei beri masive Quadrupel.

...

8-15 0C

 

(conform indicaţiilor de pe site-ul abaţiei)

Numele berii provine de la Părintele Dr. Gregorius Eisvogel, primul stareţ (1931), care a conduşi trapiştii după ce au fost alungaţi din Alsacia  (Franţa).

 

 

Valori alternative menţionate în lucrarea "Les Trappistes - bieres de tradition de Jef Van den Steen

2.

BENNO

ABV 6,9%

 

(E.P. = 14,7° Plato)

 

EBC ...

 

EBU/IBU 34/34

Dubbel. Roşcată, cu o culoare strălucitoare şi intensă, amintind de o zi însorită de toamnă în Valea Dunării. Perlajul fin formează o spumă compactă, care eliberează arome hameiurilor (alsacian din soiul Strissel Spalter, apoi Mühlviertler, din Austria de Nord), complexe, cu ierburi picante. Arome plăcute de malț şi notă finală amară, dar intensă și armonioasă.

...

8-15 0C

 

(conform indicaţiilor de pe site-ul abaţiei)

Numele berii provine de la Părintele Benno Stumpf, ales stareţ în anul 1953.

3.

NIVARD

ABV 5,5%

 

(E.P. = 12,8° Plato)

 

EBC ...

 

EBU/IBU 31/31

Blondă. Tip Pale Ale.

Bere nefiltrată de culoare galben-aurie. Spuma albă înflorită este compactă și cu pori fini. Dezvoltă note fructate intens,  însoțite de o amărăciune plăcută pe vălul palatin.

...

8-15 0C

 

(conform indicaţiilor de pe site-ul abaţiei)

Numele provine de la Părintele Nivard Volkmer, născut lângă  Banja Luka (Bosnia-Herţegovina) în 1919.

4.

TRAPPISTEN WEIßE

ABV 4,9%

 

EBC ...

 

EBU 15

Albă (bere de grâu). Culoare aurie bogată. Uşoară turbiditate. Aroma fructaţtă şi proapătă sunt date de utilizarea hameiurilor Mühlviertler (din zona cea mai de sus a Austriei de Nord). Carbonatare ci dioxid de carbon scăzută.

...

...

Lansată în 2019

5.

TRAPPISTEN ZWICKL

ABV 4,7%

 

EBC ...

 

EBU ...

Ambrată, cu arome fructate. Nota fină de uscăciune şi mirosul hameiului proaspăt sunt datorate utilizării tipului de hamei Mühlviertler.

 

...

...

Numele german provine de la supapa de probă a rezervorului de stocare a berii.

 

 

Legenda:

 

ABV = alcool în volum

EBC = scala internaṯională pentru culoarea berii (European Beer Convention)

IBU (EBU) = scala internaṯională/europeană pentru amăreala berii (bitterness unit)

... = date incomplete.