MARELE PELERINAJ

 

La porţile mânăstirilor trapiste așteaptă frecvent sute de pelerini din Europa, America de Nord și alte părţi ale lumii, care nu vin neapărat să se roage, ci să guste din cele „minunile lumii”.

 

Pentru un adevărat iubitor de bere trapistă, Marele Pelerinaj, călătoria iniţiatică spre cele 14 abaţii producătoare de minuni lichide, reprezintă un ţel firesc, care se aseamănă cu dorinţa japonezilor de a urca, cel puţin o dată, pe muntele sacru Fuji Yama sau cu ceea ce musulmanilor le este impus ca cel de-al cincilea stâlp al Coranului: să ajungă măcar o dată în viaţă la Mecca.

 

EVIDENT, ACEST PELERINAJ SE POATE EFECTUA PRIN MIJLOACE PROPRII, CU ATÂT MAI MULT CU CÂT AR PUTEA ACOPERI TOATE BERĂRIILE TRAPISTE! SUSŢINEM CU MARE CĂLDURĂ ORICE ASTFEL DE ÎNTREPRINDERE PE CONT PROPRIU SAU ÎN GRUP RESTRÂNS.

 

Totuşi, mai multe societăţi specializate organizează tururi speciale în acest sens.

 

Cel mai cunoscut tur este „Lonely Monk Trappist Tour” (Belgia & Olanda), cu versiunile lui speciale:

 

- MINI TRAPPIST TOUR: turul începe în Mechelen şi se încheie în Bruges.

Se vizitează 4 mânăstiri trapiste: St. Sixtus din Westvleteren, Westmalle, Mary Refuge (Zundert) şi Koenigshoeven (La Trappe), ultima cu acces de primă mână la berărie şi tur în limba engleză. Se mai vizitează: Het Anker, Averbode Abbey, Priory Corsendonk (Hotel), Scheldebrouwerij, Van Steenberge, Siphon şi De Halve Maan. Include 6 nopţi de cazare cu toate mic-dejunurile (Tilburg - Olanda, Turnhout, Gent şi Bruges - Belgia), 3 dejunuri şi 2 cine la alegere, transport cu autocar de lux, ghid, bere, intrări la obiective, suveniruri etc.

Costuri: 1.995 USD/persoană + avion + 375 USD supliment pentru cameră single (dacă este cazul).

 

- BRUZ BEERS TRAPPIST TOUR, care începe în Bruxelles şi se termină la Mechelen, având în program cel puţin 18 berării, dintre care 8 trapiste: Chimay, Orval, Rochefort, Achel, Westmalle, Westvleteren, La Trappe şi Zundert. Se vizitează de asemenea Cantillon, Rodenbach, Siphon, de Halve Maan, Bourgogne des Flandres, des Fagnes, Inter-Pol, Achouffe, Achouffe (cu magazin de cadouri) şi Het Anker. Include 9 nopţi de cazare cu toate mic-dejunurile, 3 dejunuri şi 3 cine la alegere, transport cu autocar de lux, ghid, bere, intrări la obiective, suveniruri etc.

Costuri: 3.095 USD/persoană + avion + 575 USD supliment cameră single (dacă este cazul).